Afspeelproblemen

De meest voorkomende problemen bij het afspelen van onze lessen zijn:

Slechte kwaliteit video

Probleem: De lessen worden getoond in een lage kwaliteit. Het beeld is niet scherp en de audio klinkt niet goed.

Oorzaak: We maken gebruik van een techniek die ervoor zorgt dat ook bij lagere internetsnelheden de lessen blijven afspelen. De kwaliteit van het beeld wordt aangepast aan de actuele internetsnelheid. Dit kan met name voorkomen bij wifi-netwerken met slechte ontvangst en mobiele datanetwerken waarbij de internetsnelheid sterk kan wisselen.

Mogelijke oplossing(en):

1. Gebruik een netwerkkabel: Sluit het apparaat waar je de lessen mee afspeelt met een netwerkkabel aan op het internet.
  2. Wifi-verbinding verbeteren: Maak gebruik van een wifi-versterker om het signaal van jouw wifi-verbinding te verbeteren op de plek waar je de lessen volgt.

Heb je bovenstaande mogelijkheden geprobeerd en heb je nog steeds problemen met het afspelen? Dan kun je het beste contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld.

Video wil niet starten

Probleem: Ondanks dat je onze website prima kunt gebruiken, wil het niet lukken om een video te starten.

Oorzaak: We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze lessen op zoveel mogelijk verschillende apparaten en met zoveel mogelijk verschillende browsers te volgen zijn. Ondanks dit kan het voorkomen dat jij in dit geval een apparaat/browser gebruikt die (nog) niet wordt ondersteund.

Mogelijke oplossing(en): Probeer gebruik te maken van een van de ondersteunde browsers/apparaten.